Hogyan lesz egybefüggő szakállad, szakállfoltok nélkül?

Az egyik legelrettentőbb dolog, ami egy szakállas férfival történhet az az, hogy rengeteg időt eltöltött a szakálla növesztésével, de mégsem lett egybefüggő szakálla és itt-ott foltokat talál.

Ne aggódj, a PerfectBeardnél van néhány bevált módszer, ami átsegít ezen az időszakon és segít a szakállfoltok eltüntetéseben.

Az első módszer: hagyd nőni a szakálladat; ellen kell állnod a vágási vágyadnak! Adj egy teljes hónapot a szakálladnak úgy, hogy egyszer sem vágsz belőle, így felfedezheted, hogy hol táboroznak a szakállfoltok az arcodon.

Egy hónap elteltével trimmelheted a szakálladat, de arra figyelj, hogy minőségi és éles pengét vagy szakállvágó (trimmelő) gépet használj.

Ilyenkor csak az arcodnál és álladnál/nyakadnál igazíts a szakállon, tehát a hosszából egyáltalán ne vágj. Ha a szakálladat a kívánt formára igazítottad, akkor hagyd tovább növekedni. Minél hosszabb a szakállad és minél jobban van kezelve, annál hamarabb el tudod rejteni a kopaszabb foltokat.

 

A másik módszer: az egészséges életmód bevezetése. Kutatások bizonyították, hogy a szakáll állapota összefüggésben van az egészséggel. A szakáll (és a test) egészségének megőrzéséhez egészségesed kell táplálkozni és a napi mozgást is be kell vezetni. Ez ösztönzi a tesztoszteron termelést, amely elősegíti a haj (és szakáll) növekedését, így segít eltávolítani a kopasz foltokat.

A fent említett módszerek mellett szükség van a szakáll folyamatos kezelésére, hogy az minél tisztább, dúsabb és fényesebb legyen:

1. Használj szakállolajat – Az olaj megnyugtatja a szakálladat és elkerülhető vele a viszketés, miközben a szakál alatti bőr tiszta és hidratált marad.

2. Használj szakállbalzsamot – A balzsam elősegíti a szakáll növekedését és két ujjal felkenhető a teljes felületre.

3. Használj szakállkefét – A kefe segít a foltok eltakarásában és a szakáll formázásában.

%d bloggers like this: