Hogyan lehet megállítani a szakáll korpásodását?

A szakáll korpásodása az egyik legidegesítőbb és legkellemetlenebb probléma, ami az arcszőrzetünkkel történhet. Amikor már sikerült megnövesztenünk a szakállunkat, nagyon oda kell figyelnünk annak kezelésére, mert amikor a szakállunk alatti elhalt bőr elkezd viszketni, az elviselhetetlen.

De hogyan lehet egyáltalán korpás az arcszőrzetünk? Ahhoz, hogy megállítsuk a korpásodást, ki kell derítenünk, hogy mi okozza.

Mi okozza a szakáll korpásodását?

A szakáll korpásodásának oka számos tényező kombinációja lehet, főleg ezek: stressz, hideg időjárás, a víz hőmérséklete és a bőr felszínén élő baktériumok.

Hogyan lehet megszabadulni a szakállkorpától?

A szakállunkat TILOS bármilyen általános korpásodás elleni samponnal megmosni! Ez az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek hajlamosak elkövetni. Jól hangozhat a dolog, és úgy gondolhatnánk, hogy érdemes kipróbálni, de a samponban található összetevők a fejbőröd és a hajszálaid ápolására és tisztán tartására használhatók, nem pedig a szakállad kezelésére. Ennek a használata még jobban irritálja a bőrt, és további korpásodást okozhat.

Ehelyett szerezz be magadnak egy Groomarang szakállbalzsamot

Ez a szakállbalzsam természetes összetevőket tartalmaz, melyek segítségével elmúlik a bosszantó viszketés, megnyugszik a bőr, és a szakáll korpásodása is megszűnik. A szakállbalzsam használatát vedd bele a mindennapi rutinba, és néhány napon belül már láthatod is az eredményt.

A másik módszer a szakállad alatti bőr egészségesen tartásához, hogy eltávolítasz minden szennyeződést és port az arcszőrzetedről úgy, hogy közben valamivel hidratálod.

Ebben lesz segítségedre a kisebb vagy nagyobb kiszerelésű Groomarang szakállolaj. A szakállolaj használatával,- amit szakállkefével érdemes felvinni a szakálladra, eltávolítod az arcbőrödön található elhalt hámsejteket, ezzel serkented a bőr felületét, ami fokozza a szőrszálak folyamatos növekedését.

A szakállolaj rendszeres befésülése segít tisztán tartani a szakálladat, megakadályozza a szőrszálak benövését, és ezen kívül hidratál is.

Hogy érdemes használni? – Mosd meg a kezedet, csepegtess egy kevés szakállolajat a tenyeredbe, majd dörzsöld szét, és vidd fel a szakálladra úgy, hogy a legtöbb helyre jusson. Ezek után fésüld át úgy a szakálladat, hogy egyenletesen eloszlasd az olajat, így azokra a területekre is jut, ahol a legnagyobb szükség van rá.

%d bloggers like this: