5 Fontos teendő, amit CSINÁLJ és amit NE CSINÁLJ szakállas emberként

A szakáll, mint divat jelenleg még mindig aktualitását éli, és úgy tűnik, hogy még egy darabig így lesz. Ha ki akarsz tűnni a többi szakállas ember közül, meg kell győződnöd arról, hogy meghaladod-e az átlagszintet.

CSINÁLD

1. FIGYELJ A RÉSZLETEKRE:

Sok srác elfelejt figyelni a finomabb részletekre, amiért végül nagyon rosszul néz ki. Például tegyük fel, hogy van egy fontos megbeszélésed, vagy akár egy randevúd, és a szakálladon kiálló szőrszálak vannak, vagy a szakállvonalad kusza. Emiatt szétszórtnak és rendezetlennek látszol! Ez azt mutatja, hogy nem figyelsz a részletekre, és az embereknek ez nem tetszik – bízz bennem!

2. NAPI RUTIN:

Minden szakállas férfinak napi szinten kell alkalmaznia a szakállolajat és szakállbalzsamot. Szokj rá arra, hogy minden reggel használd, amikor készülődsz a fürdőszobában! Sokan úgy gondolják, hogy a szakáll ápolására nincs szükség, de hidd el nekem, ez NEM IGAZ. Ellenkező esetben a szakállad korpásodni fog, vakargatni fogod egy idő után, teljesen kezelhetetlen és ápolatlan lesz – NAPI 10 PERC!

3. HASZNÁLJ KEFÉT NAPONTA: 

Másik remek tipp a szakáll karbantartására és ápolására. Mielőtt kezelnéd a szakálladat a 2. pont alapján, szakállkefével kicsit mozgasd át. A kefe kiválóan alkalmas a szakáll tisztán tartására, az elhalt hámsejtek és az esetleges apróbb ételmaradékok eltávolítására. Az arcszőrzet folyamatosan nedvességet von el a bőrből, így az kiszáradhat, éppen ezért minden nap fel kell kicsit frissíteni – NAPI 1 PERC!

4. VÁLASSZ OLYAN STÍLUST, AMI ILLIK AZ ARCODHOZ: 

Sokszor történik olyan, hogy a férfiak hosszú szakállat próbálnak növeszteni, miközben egyáltalán nem illik az arcformájukhoz. Próbálj ki néhány stílust, és figyeld az emberek visszajelzését, illetve saját magad is formálj róla véleményt. Amint kiderül, hogy melyik szakállforma illik hozzád a legjobban, sose felejts el mindig visszatérni hozzá és annak megfelelően kezelni – NAGYOT LENDÍT A MEGJELENÉSEDEN!

5. RENDSZERESEN TRIMMELD: 

Nem azt mondom, hogy nagyon rövidre le kell nyírnod időközönként, hanem azt, hogy figyelj a „karbantartásra”. Legalább hetente rendbe kell tenned a szakálladat: meg kell szabadulnod a kóbor szőrszálaktól, az arcodnál és a nyakadnál a borostás részeket le kell nyírnod – így a szakállad KERETED AD AZ ARCODNAK!

NE CSINÁLD

1. NE JÁTSZ A SZAKÁLLADDAL: 

Felteszem a kezem, én mindig a szakállammal játszottam, amikor növeszteni kezdtem – teljesen új volt és nem tudtam megállni, hogy hozzányúljak! Természetesen az nem olyan nagy probléma, ha játszol a szakálladdal vagy csavargatod, ha nem mindig ugyanazon a helyen húzod meg. Ha folyamatosan ugyanazon a helyen húzgálod, akkor egy idő után észre fogod venni, hogy azon a részen hézag maradt a szőrszálaid között – EZT MINDENÁRON KERÜLD EL!

2. SZAKÁLLMOSÁS MINDEN NAP: 

Csak úgy, mint a hajadnál: ha minden nap megmosod, akkor kiszárad. Heti egyszer vagy kétszer elég megmosni – CSAK SZAKÁLLSAMPONNAL!

3. TÚL HOSSZÚ A NYAKNÁL:

A tökéletes nyakkivágás körülbelül egy centivel van az ádámcsutka felett, ami pontosan az a pont, ahol a nyakad a fejeddel találkozik. Ezen kívül bármi más úgy tűnik, hogy az arcod furcsán elszakadt a testedtől – RENDSZERES TRIMMELÉS!

4. ELHANYAGOLÁS: 

Nézd, kicsit sem kínos, vagy nem fognak amiatt pedánsnak tartani, ha sokat foglalkozol azzal, hogy jól nézzen ki a szakállad. Az igazi férfiak büszkék megjelenésükre, az ápoltság pedig elengedhetetlen – ezért ügyelj arra, hogy NE HANYAGOLD EL A SZAKÁLLADAT!

5. SZAKÁLLFESTÉS: 

Ha egy kicsit idősebb vagy, őszessé válhat a szakállad. De ne festesd át – fogadd el így! Az ezüstös árnyalat pont hogy inkább az előnyödre válhat.
%d bloggers like this: